Solcellen

Ellens blogg om livet som utbytesstudent i Grenoble

Häng med till mataffären

Publicerad 2013-08-31 20:32:00 i Allmänt,

Här kommer ett inlägg om vad man kan hitta isupermataffären här i Grenoble!
Överblick, fruktavdelningen
Fruktavdelningen
Ostavdelningen
Bakelseavdelningen
Fiskavdelningen
Coola snäckor
Och mitt favoritschampo (Ultra doux, Garnier)!! Svårt att hitta i Sverige!(?)

Randonnée dans les montagnes

Publicerad 2013-08-31 17:32:00 i Allmänt,

Har precis kommit hem från helgens första aktivitet med Erasums-gruppen: Vandring i bergen med sleep-over! Direkt efter franskakursen igår samlades de flesta utbytesstudenterna för att åka buss till bergen. Jag visste bara att vad vi skulle göra men jag vissten inte vart vi skulle och det vet jag nog egentligen inte nu heller om jag ska vara ärlig.. men det spelar ingen roll! Det är såå vackert överallt! Vandringen var toppen och på vår väg till sovstället såg vi både kossor, hästar och hundar! Jag och några till var ekominiska och valde att sova i tält. Det var såklart supermysigt att sova ute i alpnaturen men det var också väldigt kallt då det inte fanns något liggunderlag hehe.
 
Nu när jag kom hem unnade mig lite "fredagsmys" till lunch, dvs tacos! Första maträtten i Frankrike var pasta med färdig tomatsås, nu har jag uppgraderat mig till tacos.. Kanske kan jag avancera till Bouillabaise, singlar eller Beuf Bourginion senare i höst? Je ne sais pas!
 
Ha en bra lördag!!
 
 

Dancing Queen

Publicerad 2013-08-29 07:37:48 i Allmänt,

I går kväll var det disco för fulla muggar på alla utbytesstudenterna här i Grenoble. Före vi gick dit hade vi ost- och vinprovning här hemma hos mig och provade läckerheter från omnejden! Typiskt bara att det luktade Camenbert (dvs prutt) när jag vaknade i lägenheten idag!! Hehe jaja, så går det ibland!

Jag och Erle på tramen
På Discot
Theresa, Ellen, Lina, Karoline

Tisdag

Publicerad 2013-08-27 19:34:00 i Allmänt,

Idag var det franskalektioner hela dagen. Mitt resultat från provet igår visade tydligen att jag var en B1:a och det blev jag ganska förvånad över eftersom jag inte läst franska på 4 år.. Och jag tror nästan att de har blandat ihop mig med någon för på lektionen idag var jag helt chanslös =/ Ska se om jag kan byta till en lite sämre grupp imorgon :)

Efter skolan gick jag och theresa till banken och hade ett bankmöte för att öppna franskt bankkkonto + en speciell försäkring som man behöver för kursregistreringen. Så nu kunde vi bocka av en av alla administrativa sysslor som måste göras från listan. Nästa möte är med professorn för min skola (Ense3) och handlar om att fastställa min studieplan.
 
Igår var det party så alla är lite trötta idag men vi slipper inte undan för Ikväll är det "Rallye coloc" vilket är någon form av tour des chambres, fast i olika hus istället för rum.. Imorgn är det också party.. Ojojoj! Det är slitsamt att vara bytis men väldigt roligt att på ett väldigt enkelt sätt träffa folk från hela världen :) Det enda problemet är att det är svårt att komma ihåg allas namn..

 
 

La chambre

Publicerad 2013-08-27 08:12:00 i Allmänt,

Såhär ser mitt rum ut här i Grenoble! 
 
 
 Det är ganska litet men jag hoppas ni kan se bra ändå :)
 
 Nu är det dags att gå till skolan! Ha en härlig dag allihopa!

Söndagsvandring

Publicerad 2013-08-25 16:57:00 i Allmänt,

Idag körde vi en 5-timmars vandnringstur på en av de alla bergstoppar som omringar Grenoble. Det var en tuff uppförssluttning och eftersom kondisen inte är på topp blev man mör och trött ganska snabbt, men det är som en övningsledare i systemteknik på LTH sade när han berättade hur man skulle tackla innehållet i kursen: "Jobbigt - Bra!"
 
 
 

Lördag

Publicerad 2013-08-25 09:09:18 i Allmänt,

Åkte till IKEA
Fick med mig lite av varje hem
 
Gick på fruktmarknad i stan
Och så gick jag till saluhallen
Och tillsist lagade jag och tjejgänget mat! Paella!!
 
 
 

Inte så påkigt!

Publicerad 2013-08-23 21:56:58 i Allmänt,

Jag är glad för att det var så vackert vid kanalen!
 
Lina tar foto på fina utsikten
 
Fina Lina!
Kabinbanan upp till utsiktsplatsen Le Bastille!

Framme i Grenoble och första dagen i skolan

Publicerad 2013-08-23 16:44:00 i Allmänt,

Ohyes! Än så länge har allting gått enligt planerna. Flygresan gick jättebra och jag slapp undan handsvetten också eftersom det inte fanns någon kompis att hålla i handen under start och målgång hehe. Därefter blev det buss till Grenoble där jag senare på kvällen kunde installera mig i mitt nya hem. 
 
 
Jag bor i en lägenhet med fyra rum och delat kök/toa/vardagsrum. Det är jag, en tjej från Australien + en tjej och en kille från Frankrike som sks bo här men än så länge är det bara jag som har kommit. Därför känns det lite ensamt just nu.
 
Rummet som jag ska bo i är fint men ganska litet, dock har jag utsikt över en fin bergstopp så det kan jag inte klaga på! Övrig beskrivning av boendet: Vardagsrummet består av en gigantisk mörkbrun bokhylla med en TV och en soffgrupp i skinn, köket är bra och har både diskmaskin, kyl, frys m.m. men är desvärre lite slitet, Toalettstolen är i samma rum som golvmoppen och damsugaren, dvs i städskrubben.. Om jag skulle beskriva lägenheten med ett rum skulle jag säga Beige, eftersom alla väggar har beiga tapeter, golv och tak! Men jag ska nog kunna göra mig hemmastadd :) Tänkte åka till IKEA imorgon och pynta lite i rummet nu i helgen!
 
Första skoldagen gick bra också! Det var lätt att hitta dit och tog bara 10 minuter till fots! Det var roligt att träffa de andra utbytesstudenterna och jag har redan fått lite nya kompisar! Nästa vecka är det intensivkurs i franska som gäller! Det passar bra för mig!!
 
På väg till första dagen i skolan!
 
Korsa Tramen på väg till skolan

Ikväll ska jag, Lina (Från min klass i lund, vi valde av ren slump samma stad att utbytesstudenta i) och några av de nya kompisar gå och kolla in city, men först blir det lite siesta... Det är nämligen 30 grader varmt!!
 
 
 
 

Tick tack, tick tack

Publicerad 2013-08-22 10:49:35 i Allmänt,

Nu börjar det närma sig. Idag 16.15 går planet från Köpenhamn till Geneve och sedan vidare till Grenoble. Här är en bild över staden! Den rosa plutten är min bostad och den orangea stjärnan är skolan!

 
 
 
 

Packat och klart!

Publicerad 2013-08-21 14:45:24 i Allmänt,

Yes! Nu är i princip allting på packlistan avprickat! Såhär ser det ut:
 
 
I packningen finns bland annat 3 olika sorters glasögon (sol, sim och labb), 6 olika skor (jogging, finsandaler, fulsandaler, vinterskor, vårskor, vandringskängor) och en gosedjurskanin!
 
 
 

Sista dagen på på sommarjobbet

Publicerad 2013-08-20 11:54:00 i Allmänt,

Idag var det sista dagen som sommarpraktikant på Nord Västra Skånes Vatten och Avlopp, NSVA! Precis som förra gången var det lika tråkigt att säga hejdå till alla kompisar och kollegor!

Här kommer lite bilder från HDs hemsida från det stora regnet i onsdags förra veckan.. Sådana dagar är det lite extra spännande att jobba på NSVA..
 

En klassiker

Publicerad 2013-08-19 19:20:00 i Allmänt,

Om en halvtimme börjar mitt nya favoritprogram: En klassiker! Perfekt program man som jag saknar träningamotivation.. Men en dag kommer jag ställa upp!
 
Här är Anders, en av de fyra deltagarna i programmet. Anders har genomfört en mängd klassiker, över 100 maratonlopp och Ironman på jordens alla kontinenter. Men Anders största utmaning är att övervinna sin cancer.
 
Programmen finns på Svtplay och sänds på måndagar 20.00

Stensnäsaloppet

Publicerad 2013-08-18 08:22:00 i Allmänt,

Släktens nya tradition invigdes förra helgen! Stensnäsaloppet - Ett gemytligt springlopp genom de smålandska skogarna. 15 släktingar antog utmaningen och ställde upp som motionärer i loppet på olika distanser, 6 st anmälde sig som funktionärer och ordnade med tidtagning och dricka, mormor och småbarnen var publik!
 
Här kommer lite bilder från dagen:
Start/Mål skyltarna sätts upp
 
Startgrupp 1
 
Vinnaren (Kusin Mats) springer in i mål! Distans: 1 mil, tid: 43 minuter
 
Alla motionärerna
 
Alla funktionärerna
 
Mornor och Maria
 

Hej alla bloggers!!

Publicerad 2013-08-15 22:19:00 i Allmänt,

 
 
Välkommen till bloggen ska ni vara! Detta är en blogg som först och främst handlar om hur det är att vara utbytesstudent i Frankrike, men bloggen kommer också handla om bergsbestigningar, pluggande, träning, hemlängtan och annat spännande. Och bonde söker fru så klart!!

Nedräkningen har börjat: Nu är det bara EN VECKA KVAR!!! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela