Tarte tartin
Ikväll gjorde jag en Tarte tartin här hemma! Det var en rolig historia och faktiskt inte så särskilt svår heller! Och viktigaste av allt så var det supergott! Såhär går det till:
Blanda 2,5 dl mjöl, 100g smör, 2 msk socker och 2 äggulor till en seg deg. Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i ca 20 minuter.
Skala och hacka äpplen (ta så många tills du skäms), dela dem i fyra delar och ta bort kärnhuset såklart!
Smält 50 gram smör tillsammans med 1,25 dl råsocker. Lägg i äppelbitarna när blandningen börjat karameliserats och låt dem ligga och gotta sig där i ca 15 minuter.
Under tiden som äpplena gottar sig: hämta degen från kylskåpet och kavla ut den till ett lock som sedan ska täcka den form som äpplena ska vara i under bakningen i ugnen (helst en ugnstålig stekpanna, jag tog en vanlig pajform)
Lämna tarten i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader, sänk värmen till 150 och grädda lite till. Sen är det klart!
Resultatet blev som sagt väldigt gott men jag tror att min pajdeg blev lite för hård. Det gör ändå inget!! Det viktigaste är hur det smakar så det så!
,